Houten kapschuur

Houten kapschuur

Bouw een stijlvolle houten kapschuur in uw tuin

Een kapschuur is betreffende het uiterlijk anders uitgevoerd dan de klassieke schuur die in veel Nederlandse tuinen staat. Een kapschuur is een open schuur, waarbij één of meerdere wanden ontbreken. De voorzijde is altijd open en meestal is er wel een achterwand aanwezig. Ook één of twee zijwanden kunnen ontbreken, maar dit hoeft niet. Een belangrijk kenmerk van een kapschuur is het dak. Dit is een zadeldak, waarbij het hellende gedeelte aan de achterzijde helemaal doorloopt tot de wand. Het hellend dak aan de voorzijde is korter, waardoor er een hoge ingang ontstaat. Is een stijlvolle houten kapschuur misschien iets voor in uw tuin?

Met een houten kapschuurtje een overkapping in stijl

Heeft u niet direct een dichte schuur nodig, maar u wenst wel een handige overkapping in uw tuin? Dan is een houten kapschuurtje absoluut een tuinoverkapping in stijl. Mede door het karakteristieke zadeldak heeft u met een kapschuur een opvallend object in uw tuin staan. Bovendien is een kapschuur multifunctioneel te gebruiken. U kunt uw tuinset onder de overkapping plaatsen om in de schaduw of uit de wind te zitten, maar een kapschuur is ook een goede bergplaats voor uw fietsen of tuingereedschap.

Een houten kapschuur bouwen in uw stijl

Hoewel een kapschuur van oorsprong een open schuur is, kunt u er ook voor kiezen om een inpandige schuur in de kapschuur in te bouwen. Immers, u kunt bij Soetendaal Schuren uw kapschuur aanpassen aan uw stijl. Zo profiteert u toch van een dichte ruimte die u kunt gebruiken voor het veilig stallen van uw gereedschap of voor gebruik als hobbyruimte. Onder de grote overkapping heeft u dan nog steeds voldoende ruimte om een terras te creëren of om een fietsenstalling te maken. Uiteraard heeft u keuze in diverse houtsoorten, behandeld of onbehandeld en het soort dak.

Contactformulier